- ttt

Because you're amazing, just the way you are



Skriver det här inlägget till er all som känner att ni inte duger, speciellt till en vän
som inte har det så lätt just nu och jag vet att hon läser det här och ta åt dig av det jag skriver.
Det ska ni alla göra!

De flesta har dåligt självförtroende. Även om det inte syns på många. De ser ut att vara jätte glada men innerst inne är de krossade. När jag har dåligt självförtroende går det i perioder. Stundtals mår jag skit och stundtals känner jag mig osårbar.
Ett dåligt självförtroende kan bero på många olika saker. Antingen så har man personer i ens omgivning som jämt trycker ner en och för en att känna som att man inte duger. Eller så kanske man inte trivs i sin egen kropp. Det finns så himla många skäl.

Det jag brukar göra när jag har dåligt självförtroende är att gråta, det är bra! Det är inget fel med att gråta. Man får ur sig all skit och känner sig bara lättad. Jag brukar prata med min mamma. Hon finns alltid där för mig. Har man inte en förstående förälder, syster, kompis eller något sådant eller om det inte räcker så kan man ju alltid gå och få hjälp hos en psykolog. Det är inget man ska skämmas för. Det jag mer brukar göra är att ge mig själv massa komplimanger så som "Du är bäst!" "Du klarar allt!" "Du är fin som du är" och sådana saker. Det kanske inte hjälper i början men fortsätter upprepa bra saker om dig själv så kommer det kännas mycket bättre.

FOKUSERA INTE PÅ ALLA DINA FEL!
Det är något som jag jämt och ständigt gör. Måste bättra mig. Men om du t.ex. tycker att du har en jättestor näsa, det gör dig till den du är! Tänk då på vad du tycker är fint på dig istället eller vad du har för bra egenskaper. Du kanske har jättefina ögon är otroligt hjälpsam. 

Jämför dig inte med någon annan. Du kanske har en kompis som du tycker är mycket finare än dig, smalare, bättre, gladare och den som alla killar faller för. Jämför dig aldrig med någon! För du har något unikt som inte den har. Det kan jag lova dig och den personen kanske inte har det så bra som du tror. Han/hon kanske har massa problem hemma eller något sådant.

Vad som mer kan orsaka ett dåligt självförtrende eller helt enkelt bara gör en deprimerad. Det kan vara om det tagit slut med killen/tjejen. Jag har iallafall jättesvårt att komma över personer. Det kan ta månader, år. Men man ska inte gå runt och tänka på hur bra det kunde varit om den personen var här. OCH TÄNK ABSOLUT INTE ATT DU INTE VAR BRA NOG! Tänk på att du förtjänar någon bättre som behandlar dig som du är värd att bli behandlad!

DU duger precis som DU är!




Kommentarer
Postat av: cathrine

Bra skrivet! :)

2012-03-16 @ 00:27:48
URL: http://blogg.by/cathrine
Postat av: Hilda

..<3

2012-03-16 @ 16:58:13
URL: http://hildajansson,blogspot.com/
Postat av: Anonym

Vilken klok tjej du är!! Är stolt över dig. Kram moster

2012-03-18 @ 20:53:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0